• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Ribberull ala kjøkkenmagi

On 12. desember 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_5498Ribberull hører julen til for meg. Kjempegode smaker og duft av herlig krydder.
For første gang har jeg laget ribberull, det er veldig enkelt, og man trenger ikke stor syltepresse for å få bra resultat. Hjemme hos oss spises den også opp såpass raskt at jeg slipper å ha den i saltlake.

Ribberull ala kjøkkenmagi:
2 1/2 kg tynnribbe (uten ben), kan godt være med rutet svor
3 ts salt
1 1/2 ts malt allehånde
1 1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
Bomullstråd
Plastfolie
Sterk hyssing

Bland sammen krydderet i ei lita skål.
Dersom tynnribba inneholder bein, skjær disse bort.
Del ribba i to på langs, men ikke helt gjennom på enden, la det være igjen ca 3 cm her.
IMG_5660

IMG_5661

Fordel halvparten av krydderet over ribba, gni det inn, snu ribba og ha over resten av krydderet, gni det godt inn.
IMG_5663

Legg ribba med svoren ned og start å rulle fra kjøttsiden, slik at svoren kommer ytterst. Rull så stramt du klarer.
Surr bomullstråd godt og stramt rundt og pakk den stramt inn i plastfolie, jeg brukte 3-4 lag plastfolie.
IMG_5469

IMG_5472

IMG_5474

Kok opp ei stor gryte vann, skru ned temperaturen noe og ha i ribberullen.
La vannet være like under kokepunktet, og la ribba trekke i 2 1/2 time, er ribba mindre må du også redusere trekketiden noe.
Ta så ribba ut av vannet, behold plastfolien på.
La den avkjøle 10-15 minutter.

Ha den over i ei brødform, putt gjerne ei skål el i enden for å støtte opp ribberullen (skåla må være lavere enn brødforma).
Legg over et solid skjærebrett.
Bind opp med sterk hyssing så stramt du klarer og legg gjerne litt press over (et par kokebøker fungerer fint).
La den stå i romtemperatur til den er avkjølt, løsne hyssingen og bind opp igjen så stramt du klarer.
Sett i kjøleskap over natta.
For bedre holdbarhet ha ribba i saltlake: Kok opp saltlake av 150 gram salt og 2 1/2 liter vann, avkjøl.
Oppbevares i kjøleskap.
Server gjerne til hjemmelaget flatbrød.
Lykke til!!
IMG_5486

IMG_5491

IMG_5498

IMG_5569

Tags: adventskalender, jul, julemat, lavkarbo, pålegg, ribbe

2 kommentarer

  • Elna 28. mars 2018 kl. 12:10 - Svar

    Hei! Hvilken type plastfilm bruker du til ribberullen? Produktnavn?

    • Elin Rusnes Kvingedal 9. april 2018 kl. 08:29 - Svar

      Hei Elna. Jeg bruker bare vanlig Glad plastfilm.
      Lykke til!!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022