Ovnsbakte poteter
Ovnsbakte poteter hører for meg hjemme på et tapas bord.
De kan stekes som de er med litt salt og pepper, du kan tilsette hvitløk, urter, sitron. Min favoritt er toppet med herlig parmesanaioli.
Du trenger:
Perlepoteter, mandelpoteter eller andre små poteter, regn 3-5 poteter per person til et tapasbord, alt etter størrelsen.
En porsjon aioli/hvitløksmajones, oppskrift her.
30 gram parmesan + litt til å ha over potetene
God olivenolje
Vask og skrubb potetene godt.
Del i to på langs.
Legges i ildfast form med litt olje.
Ha over et lett dryss med havsalt og litt pepper.
Stekes på 250 grader varmluft i 10-20 minutter alt etter størrelse.
Mens potetene stekes lages aiolien/hvitløksmajonesen, oppskriften finner du her. Tilsett 30 gram revet parmesan og kjør den noen sekunder til med stavmixeren, ha over i sprøytepose.
Når potetene er ferdige, ta dem ut, riv over parmesan, la dem stå ytterligere 2 min i ovnen, ha over på serveringsfat og sprøyt over en liten topp med parmesanaioli. Server. Lykke til!!