• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Mykere, luftigere polarbrød

On 20. september 2019 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er så herlig å lage en stor porsjon polarbrød, pakke i porsjoner og ha i fryseren. Alltid ferskt til lunsj, disse er myke og luftige og tåler godt frys.

Har tidligere lagt ut en oppskrift på polarbrød, de er og supre, men med denne nye oppskriften blir de enda mykere og luftigere.

Antall porsjoner: ca 30-35 polarbrød

Ingredienser:

  • 400 gram siktet hvete
  • 300 gram sammalt fin rug
  • 100 gram siktet rug
  • 100 gram sammalt grov rug
  • 100 gram havregryn
  • 50 gram honning
  • 20 gram gjær
  • 15 gram salt
  • 1/2 dl raps eller solsikkeolje
  • 6 dl h-melk
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte:

Ha det tørre i bakebollen.
Smuldre oppi gjæren, ikke la den komme i kontakt med saltet før elting da det kan hemme heve egenskapene.
Bruk kald melk og kaldt vann og ha i bakebollen sammen med olje og honning, hold igjen 1 dl av væsken til senere i elteprosessen.

Elt deigen i noen minutter, til den er gått sammen, elt så videre minimum fem minutter mens du sper med resten av væsken, det er ikke sikkert du trenger alt.
Deigen skal være fast, men litt klissete.
Dekk bakebollen med plast og legg over et klede, sett til heving et lunt sted. Jeg lot min stå på kjøkkenbenken. La den heve til dobbel størrelse (2-3 timer).

Når deigen er ferdig hevet, ha den over på melet bakebord og del i 30-35 emner (jeg fikk 32).
La emnene hvile noen minutter før du fortsetter, dette for å roe glutenet i deigen.
Trill boller og kjevle dem til ca 1/2 cm tykkelse.
Form gjerne noen som hjerter eller andre former.
Legg på bakepapir og prikk dem med spisepinne eller lignende. La de etterheve i 45 minutter.

Sett ovnen på 225 grader over og undervarme.

Når polarbrødene er ferdig etterhevet, pensle med litt melk og stek i ca 12 minutter.
Avkjøl på rist, legg et klede over så de holder seg myke.
Når de er avkjølt, frys ned i porsjoner de du ikke kommer til å spise i løpet av neste dag.
Server gjerne med frisk salat og nykokt egg.
Lykke til!!

Fremgangsmåten kan du også se under høydepunkt på instagram her.

Tags: bakst, brød, gjærbakst, polarbrød, småbrød

2 kommentarer

  • Kristin 29. mars 2020 kl. 08:35 - Svar

    Måtte bruke vanvittig mye mer væske enn hva somner oppgitt?! Vært nøye med alle mål også.. Hvis ikke må det bli forferdelig harde og tørre brød? (hadde litt mindre olje, men det skal vel ikke utgjøre så mye🤔)

    • Elin Rusnes Kvingedal 11. april 2020 kl. 13:05 - Svar

      Hei Kristin.
      Det var litt rart. Har bakt disse flere ganger, og til like over 1 kg mel bruker jeg 7,5 dl væske.
      Dersom du har brukt grovere meltyper kan det være årsaken da jeg har mer væske i grove deiger enn i lyse.
      At du hadde mindre olje skal ikke utgjøre mye så lenge du byttet det ut med vann eller melk 🙂
      Håper i alle fall du ble fornøyd med resultatet, så ønsker jeg deg lykke til om du prøver deg på disse igjen 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021