• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Mors Verdens beste

On 12. februar 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Verdens beste, flykrasj, kvæfjordkake… Kjært barn har mange navn, dette er ei av de kakene min mor alltid har laget til bursdager opp gjennom årene. Siden det i dag er morsdag er det jo en perfekt anledning å gi noe tilbake. Jeg anbefaler deg å bake denne kaka dersom du har planlagt å bake noe ekstra godt i dag. Utrolig god, sprø, myk og søt, så trenger den ingen pynting.

Dette er min mors oppskrift, hvor hun har fått den fra vet jeg ikke, men den har vært i familien i minst 40 år. Les hele oppskriften før du starter. Kaken jeg lagde var glutenfri, da byttet jeg ut hvetemelet med Toro fin kakemix. Dersom du ønsker å bake glutenfritt anbefaler jeg at du leser dette først.

For ei kake bruker jeg:
Bunn
125 gram smør
125 gram sukker
5 eggeplommer
5 ss h-melk
125 gram hvetemel eller Toro fin kakemix
1 1/4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Marengstopp
5 eggehviter
250 gram sukker
100 gram hakkede mandler

Fyll
Vaniljekrem laget av fire eggeplommer (ca 4-5 dl), oppskrift her
2 dl kremfløte
(se tips under)

Lag vaniljekrem først, sett til avkjøling.
Lag så bunnen.
Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett ei eggeplomme om gangen.
Ha i melk og vend inn det tørre.
Smør røren ut på ei bakepapirkledd langpanne.

Lag så marengstoppen.
Rørebolle og visp må være helt rent, ellers blir ikke eggehvitene stive.
Pisk eggehvitene til de skummer, ha i sukkeret litt etter litt mens du pisker på middels hastighet.
Når du har en fin og blank marengs smøres denne over kakebunnen.
Strø over 100 gram hakkede mandler.

Stek kaka på 180 grader i ca 20 minutter.
Avkjøl før den skjæres i to på langs, trim kantene.

Ha den ene halvdelen av kaka over på kakefat, pisk kremfløte og vend den sammen med den avkjølte vaniljekremen.
Smør et godt lag krem på kaka og legg den andre halvdelen av kaka over.

Dersom det er krem til overs serveres dette i ei skål ved siden av.

Lykke til!!

Tips:
For en mer stabil vaniljekrem kan du bløtlegge to plater gelatin i 10 minutter, klemme vannet ut og røre inn i den varme vaniljekremen. Dersom du avkjøler den i kjøleskap må den røres i hvert 10. minutt så ikke gelatinen stivner, jeg brukte ikke gelatin her.

Tags: Glutenfritt, kake, vanilje

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021