Glutenfritt,  Oppskrifter,  Supper,  Vegetar

Minestronesuppe

Det er kanskje ikke årstiden for minestronesuppe, men slik været er med regn og kjølig vind synes jeg det passer med en god og varmende suppe.

Denne suppen har masse smak, med chili, hvitløk og chorizo, vil du lage den vegetar kutter du bare ut chorizoen.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:
1 rødløk
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 rød chili
1 purre
3 gulrøtter
2 persillerøtter
3-4 stenger seleri
5-6 små tomater -flådd og hakket
1 boks hermetiske tomater
4 dl grønnsaksbuljong
1-4 dl vann
2-3 laurbærblad
1 1/2 dl kokt pasta
1 boks tomatbønner -kan sløyfes
Salt
Pepper
Provence krydder

Fremgangsmåte:

Skjær grønnsakene opp i små terninger. Finhakk chilli og hvitløk.
Ha et par spiseskjeer olivenolje i ei gryte og surr løk, chilli og hvitløk på middels varme 1-2
minutter. Ha i resten av grønnsakene og tilsett grønnsakskraft og vann så det akkurat dekker. Tilsett hakkede og hermetiske tomater. Ha i laurbærblader. Kok opp og la det koke i 6-7 minutter.
Mens suppen koker, kok pasta, jeg koker pasta for seg i stedet for rett i suppen da de suger til seg så mye vann og kan gjøre suppen noe «grynete».
Smak til med salt, pepper og provencekrydder. Skjær chorizo i passende biter og stek dem raskt i ei panne, det er godt om de blir crispy. Sil og evt. skyll av bønnene. Tilsett pasta og bønner rett før servering, ha eventuelt i mer vann.

Serveres rykende varm sammen med godt brød og revet parmesan.
Lykke til!!


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *