Melkesjokoladekrem med daim
Daimkrem er utrolig godt å bruke som fyll i kaker. Kan bytte ut daim med annen favorittsjokolade og gjøre det på samme måte som dette.
For en stor porsjon daimkrem brukte jeg
6,5-7 dl kremfløte
400 gram daim melkesjokolade
Smelt sjokoladen over vannbad eller i micro. Dersom du smelter den i microen må du røre minimum hvert 30 sekund. Jeg brukte ca 1 minutt og 15 sekund til sammen for å smelte sjokoladen.
Avkjøl sjokoladen på benken mens du pisker krem. Kremen må ikke være for stiv. Ha så 5-6 ss pisket kremfløte over sjokoladen, vend det godt inn. Ha i 5-6 ss til og vend inn.
Tilsett så sjokoldeblandingen i resten av kremen. Vend det forsiktig inn.
Godt som fyll i vaniljekake, sukkerbrød og sjokoladekake. Lykke til.
8 Comments
Pingback:
Pingback:
Linda
Hei:) Dette fyllet skal jeg prøve meg på:) Kan jeg lage det dagen før kaka skal fylles, eller faller den sammen da?
elin rusnes kvingedal
Hei Linda. Fyllet kan lages dagen i forveien ja.
Det er imidlertid lurt å bruke en annen, mer stabil krem som dik og oppsmuring, for eksempel trøffelkrem med melkesjokolade http://www.kjoekkenmagi.no/troffelkrem-med-melkesjokolade/. Lykke til!!
Martin
Kremen min skiller seg bare.. Noen tips?
elin rusnes kvingedal
Hei Martin.
Du må passe på at sjokoladen ikke er for varm, piske kremen bare akkurat stiv, og vende forsiktig inn slik det står i oppskriften. Ikke bruk kjøkkenmaskin for å blande sammen sjokolade og krem, men vend det forsiktig sammen med en slikkepott 🙂 Lykke til!
Julie
Hei, kremen ble veldig flytende men daimen ble bare til klumper.. hva kan ha gått galt?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Julie.
Er det melkesjokolade med daim du har brukt eller vanlig daim sjokolade?
Her er det melkesjokolade med daim som skal brukes. Nå vet ikke jeg hvordan du laget kremen, men det er viktig at sjokoladen avkjøles til romtemperatur før du rører inn pisket kremfløte. Er sjokoladen for varm vil kremfløten bli flytende og kremen skiller seg. Rør inn 5-6 ss pisket kremfløte i den smeltede romtempererte sjokoladen først, deretter 5-6 ss til. Vend sammen før du har sjokoladeblandingen sammen med resten av den piskede kremfløten.
Lykke til!!