Marshmallows uten gelatin
Marshmallows uten gelatin, fantastisk å ha i en kopp rykende varm kakao. Gøy å gi bort i gave og selvsagt også godt å spise som den er. Det går raskt å lage, men de må tørke noen timer etter de er laget.
For 60-70 marshmallowsruter brukte jeg:
250 gram sukker
1 dl vann
1 ts agar
115 gram eggehvite
Ha vann, sukker og agar i ei gryte, kok opp og la det koke til det er 120 grader, bruk sukkertermometer.
Pisk eggehvitene stive mens sukkerlaken koker, når sukkerlaken er på 120 grader skal den tilsettes i de stivpiskede eggehvitene.
Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen og hell i sukkerlaken i en tynn stråle ned langs kanten av bollen.
Når all sukkerlake er tilsatt skrus hastigheten opp, pisk videre ett minutt.
Kle en form på ca 20×30 cm med bakepapir og ha massen over.
Glatt det ut så godt du klarer og la det stå og tørke i ca 10 timer før det skjæres i ruter. Vend dem forsiktig i melis. Lykke til!!