• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Hvitløksmajones og urtedressing

On 19. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Majones er veldig enkelt å lage selv. Få ingredienser og du vet hva som er i. Det smaker mye bedre med hjemmelaget majones. Den er også base for mange dressinger.

Jeg pleier å lage aioli (hvitløksmajones). Pass på at alle råvarene er romtempererte, dette er veldig viktig her.

For å lage ca 1/2 liter majones bruker jeg:
1 hvitløksfedd (kan sløyfes)
1 egg
2 1/2-3 dl god olivenolje, eller nøytral olje som for eksempel raps og solsikke
2 ts presset sitron, eller 1/4 ts hvithvinseddik
1/4 ts havsalt

Jeg lager ofte dobbel porsjon da den kan brukes som base i mange dressinger, til potetsalat, rekesalat ol.
Ha hvitløk, egg og sitronsaft i et litermål el. Mål opp olje i et annet litermål. Bruk stavmixer (du kan også piske for hånd med en ballongvisp). Kjør egg, hvitløk og sitron sammen mens du sper med olje. Etter hvert vil du se at røren tykner, når du har fått ønsket konsistens er den ferdig, så enkelt er det. Tilsett gjerne et par ss creme fraiche, yoghurt eller rømme for å lage hvitløksdressing.

For å lage urtedressing gjør du det på samme måte, men ha en liten neve friske urter i fra starten (basilikum, timian og rosmarin brukte jeg). Du kan også tilsette hakkede urter i ferdig majones om du har rester. Smak til slutt til med litt urtesalt og rør inn 2-3 ss creme fraiche. Lykke til!!

Tags: dressinger, majones

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022