Lys, luftig sjokoladekrem
Da jeg begynte å bake slet jeg med å finne gode oppskrifter på sjokoladekrem. Bestemte meg derfor for å droppe oppskrift på dette og prøvde meg frem.
Til slutt fant jeg en god kombinasjon, kremen ble luftig og god. Denne oppskriften delte jeg på kakeforumet «festkaker» da det enda eksisterte, samt på websiden «kakesiden» jeg hadde inntil nylig. Kremen ble godt tatt imot, og jeg velger nå å dele oppskriften her.
For fyll i ei 25 cm kake bruker jeg:
200 gram romtemperert smør
500 gram melis
2-4 ss kakao, kan eventuelt byttes ut med 200 gram smeltet melkesjokolade
2 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra ei vaniljestang
2 egg, evt 3-4 eggeplommer i stedet for hele egg (romtemperert)
Ha smør og 1/3 av melisen i kjøkkenmaskinen, rør på middels hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett kakao (eller smeltet avkjølt sjokolade sakte i en tynn stråle) samt vanilje. Rør videre på middels hastighet til alt er godt blandet. Spe med melis. Tilsett så ett egg om gangen. Spe eventuelt med mer melis eller egg til ønsket konsistens.
Lykke til!!
7 Comments
Pingback:
Solveig
Den var veldig god
elin rusnes kvingedal
Så gøy å høre Solveig.
Ha en fin dag 😉
agnes
er det glutenfri krem?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Agnes 😉
Denne er glutenfri ja. Pass bare på at sjokoladen du skal bruke også er glutenfri. Noen sjokolader kan inneholde spor av gluten, det er det ikke alle som tåler, så det er viktig å passe på.
Les gjerne dette innlegget før du begynner å bake glutenfritt 😉 http://www.kjoekkenmagi.no/hvordan-bake-glutenfritt/
Lykke til!!
Agnes
Hei. Takk for tilbakemelding
Elin Rusnes Kvingedal
😉