Lemoncurd ala Kjøkkenmagi
Deilig, fløyelsmyk, syrlig lemoncurd, eller sitronkrem.
Bruk den som fyll i makroner, til nybakte scones, kakefyll eller i sitronpai.
Det finnes utallige oppskrifter på lemoncurd, noen veldig syrlige, noen alt for søte, noen med maizena og noen uten. For å gjøre forvirringen komplett kommer det enda en ny oppskrift her. Jeg fant ut at jeg like greit kunne komponere min egen, kanskje det gikk bra, kanskje ikke. Heldigvis ble den bra, og akkurat slik jeg liker den.
Til en porsjon lemoncurd brukte jeg:
3 store eggeplommer
1 dl presset sitronsaft
1 1/2 dl sukker
Cest fra 1 sitron
150 gram kaldt smør i terninger
Bruk helst økologiske sitroner, vask dem godt.
Riv skallet fra en sitron, press 2-3 sitroner og sil saften, du skal ha 1 dl sitronsaft.
Ha eggeplommer, sukker sitroncest og sitronsaft i ei gryte.
Varm det hele sakte opp på lav til middels varme.
Det må ikke koke, jeg brukte termometer og passet på at den holdt seg på rundt 80 grader.
Når du kan ha litt på en skje og dra fingeren over uten at det hele renner er den ferdig.
Ta så kjelen av varmen og tilsett kaldt smør i terninger.
Rør det godt inn. Sil så lemoncurden over i ei skål eller ildfast form, dekk med folie og sett kjølig noen timer.
Denne holder en uke og to i tett glass i kjøleskapet. Lykke til!!
2 Comments
Pingback:
Pingback: