• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kyllingboller

On 28. april 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Kyllingboller er enkelt å lage, så smaker det kjempegodt. Dette er enda en av tapasrettene til konfirmasjoen. 

Til 70 små tapasboller trenger du:
600 gram kyllingkjøttdeig
1 ts salt
3 fedd hvitløk
1 rød chili uten frø
1 beger cottage cheese
2-3 egg
3 ss potetmel

Potetene
3-4 poteter
2 fedd hvitløk
Urtesalt
Litt olivenolje

Grønnsakene
1/2 squash
1/2-1 paprika
2 løk
2 fedd hvitløk
Urtesalt
Litt olivenolje

Sett ovnen på 250 grader varmluft.
Finhakk hvitløk og chili.
Ha kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin og rør inn salt.
La maskinen gå et lite minutt. Tilsett hvitløk og chili, rør dette inn.
Ha i cottage cheese og potetmel. Når alt er godt blandet har du i et egg om gangen.
Den skal ikke være for løs, men du skal kunne sprøyte ut boller med en sprøytepose.

Ha deigen over i en srøytepose med stor rund tipp, klem ut små boller på smurt stekebrett. Du kan og forme bollene med teskje.

Hjelp til med fingrene om det trengs. Når alle bollene er sprøytet ut fukter du hendene noe og trykker dem ned dersom det er topper på dem.

Stek begge brettene samtidig. 250 grader varmluft i 10 minutter, skru så ned varmen til 150 og stek ytterligere 10 minutter. Dersom du lager bollene større (dobbelt) skal de stekes 15 minutter på 250 grader varmluft, deretter skru ned til 150 grader og stek ytterligere 20 minutter. Ha bollene over i ei ildfast form mens du forbereder poteter og grønnsaker.

Skrell potetene om det trengs og skjær dem i tynne skiver. Knus hvitløken.
Fordel potetene i ei ildfast form sammen med hvitløk. Ha over urtesalt og litt olivenolje. Sett i ovnen, 250 grader, la dem stå i 15-20 minutter, mens du forbereder grønnsakene.

Så grønnsakene. Skjær alt i ønskede biter. Start med løken, surr på middels varme til den er blank. Tilsett resten og la de surre til de er møre.

Sett kyllingbollene tilbake i ovnen siste 3-4 minutter før servering.

Server med hvitløksdressing (hvitløksmajones rørt ut med litt rømme). Lykke til!!

Tags: Camillas favoritter, Glutenfritt, kylling, tapas

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021