• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kjøttkaker med hvitløk og fargerike grønnsaker

On 30. august 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_9229
Høsten har meldt sin ankomst. Det er kjøligere ute og mørket kommer tidligere og tidligere. Jeg synes kjøttkaker passer ypperlig denne årstiden, og høsten skal ikke komme veldig langt før det står på menyen hos oss.

Denne gangen ville jeg prøve ut en litt annen kombinasjon enn jeg pleier, mine kjøttkaker pleier å være tradisjonelle, og uten hvitløk. Jeg ville imidlertid teste ut urten selleripersille sammen med fersk, norsk hvitløk i kjøttkakene, det ble fantastisk!

For å lage 25-30 kjøttkaker bruker jeg
700 gram kjøttdeig (gjerne karbonadedeig)
2 egg
2 løk
1/2 fersk hvitløk eller 2-3 hvitløksfedd
1/2 dl fløte
1 neve hakket selleripersille
1 1/2 ss potetmel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Saus
2 løk
2 ss smør
2 ss mel
Kraften fra kjøttkakene
Evt en terning kjøttbuljong

Pass på at alle ingrediensene er romtempererte.
Finhakk løk og hvitløk, hakk selleripersillen. Grovhakk løken til sausen.
Ha kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin Kjør den sammen med salt og pepper. Tilsett ett egg om gangen, når eggene er rørt inn tilsettes løk og hvitløk. Ha så oppi potetmel og spe med fløte. Spe evt med litt mer fløte eller potetmel for riktig konsistens. Rør til slutt inn selleripersille. Når alt er godt blandet formes kjøttkaker. IMG_9215 IMG_9217

Fres løken til sausen i ei stor gryte til løken er blank. Skru av varmen. Brun kjøttkakene raskt i en stekepanne og ha dem over i gryten med løk. Ha over vann til det dekker kjøttkakene, jeg jukser gjerne litt og tilsetter en terning kjøttbuljong for ekstra smak. La det hele småkoke under lokk i en times tid, til kjøttkakene er ferdige. IMG_9220 IMG_9223

Ha kjøttkakene over i et dørslag, la løken ligge igjen i gryta.IMG_9225

Sil så av kjøttkake kraften i et litermål.IMG_9224

Så skal sausen lages. Smelt smøret over middels varme i ei gryte. Når det er nøttebrunt tilsettes mel, la dette bli brunt, men pass på så det ikke svir seg. Spe med kraften. Det er ikke sikkert du trenger alt. La sausen koke i fem minutter. Spe evt med mer kraft. Du kan også tilsette en skvett fløte om du vil. Denne sausen blir veldig fin på fargen, og man trenger ikke tilsette sukkerkulør.IMG_9228

Server med sesongens grønnsaker. Jeg var så heldig å få tak i herlig, fargerik blomkål, hadde også broccolini, nypoteter og smørdampet nykål. Server med gryten på bordet. Lykke til.
IMG_9208 IMG_9229

 

Tags: Kjøttkaker, middag, sauser

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022