Oppskrifter

Havsaltkaramell

Denne er god å bruke over is, på brownie eller som fyll i konfekt og makroner. Den holder seg et par uker i kjøleskap.

En porsjon havsaltkaramell:
60 gram lys sirup (ca 3 store ss)
50 gram sukker
1 dl fløte
1 vaniljestang
50 gram sjokolade
50 gram smør, romtemperert
1/2 ts maldonsalt

Ha sirup, sukker og fløte i ei gryte, skrap ut frøene fra en vaniljestang og ha de oppi sammen med vaniljestangen. Kok opp og la det småkoke 5 minutter. Ta bort fra varmen og tilsett hakket sjokolade. når sjokoladen er smeltet røres smøret inn i terninger. Tilsett 1/2 ts maldonsalt og rør inn. Tøm over på et tett glass og oppbevar kjølig. Lykke til!!

4 Comments

Legg igjen en kommentar til Elin Rusnes Kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *