Havsaltkaramell
Denne er god å bruke over is, på brownie eller som fyll i konfekt og makroner. Den holder seg et par uker i kjøleskap.
En porsjon havsaltkaramell:
60 gram lys sirup (ca 3 store ss)
50 gram sukker
1 dl fløte
1 vaniljestang
50 gram sjokolade
50 gram smør, romtemperert
1/2 ts maldonsalt
Ha sirup, sukker og fløte i ei gryte, skrap ut frøene fra en vaniljestang og ha de oppi sammen med vaniljestangen. Kok opp og la det småkoke 5 minutter. Ta bort fra varmen og tilsett hakket sjokolade. når sjokoladen er smeltet røres smøret inn i terninger. Tilsett 1/2 ts maldonsalt og rør inn. Tøm over på et tett glass og oppbevar kjølig. Lykke til!!
4 Comments
Pingback:
Pingback:
Emma
Hei.
Hva slags sjokolade har du brukt i denne oppskriften?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Emma. Jeg bruker Callebaut melkesjokoladepellets, men lys kokesjokolade eller melkesjokolade fungerer også fint.
Lykke til!!