• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Gnocchi med en vri

On 11. oktober 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er tid for ny oppskriftutfordring. Ina som står bak bloggen Mat på bordet har stafettpinnen denne måneden og valgte potet som tema. Flere matbloggere er med i utfordringen, nederst i innlegget finner du linker til de andre som er med og deres fantastiske bidrag. Ellers anbefaler jeg dere å følge med på matbloggsentralens facebook side hvor bidragene også blir presentert. Se også emneknaggen #oppskriftsutfordringen på instagram.

Det første som falt meg inn da jeg hørte om månedens tema var å lage gnocchi, små pastaklumer som oftest lagd med potet. Selve ordet gnocchi betyr ikke noe mer spennende enn klump. De kan av og til være litt  kjedelige i smaken, men her har jeg piffet dem opp med hvitløk, timian og parmesan og servert dem med kremet sopp og spinat. For å være helt ærlig er dette den beste gnocchien jeg har smakt.

Dette er ikke en middagsrett man starter med når man kommer hjem fra jobb, trett og sliten i fem tiden. Det er ikke veldig vanskelig å lage, men tar litt tid. Har du god tid og vil prøve deg på gnocchi en dag, anbefaler jeg å lage en stor porsjon slik som meg så du har litt til overs til dagen etter.

Man kan spise dette som en rett i seg selv, eller man kan bruke det som tilbehør til kylling, kjøtt eller fisk om man vil.

Av denne oppskriften blir det ca 120 gnocchi.

Til gnocchi for fire + litt ekstra brukte jeg:
1 kg poteter (jeg brukte Beate)
100 gram durumhvete
2 eggeplommer
50 gram revet parmesan
2 ss hakket frisk timian
2 fedd hvitløk
Litt salt og pepper

Kremet sopp og spinat:
250 gram frisk spinat
150 gram aromasopp
10 cherrytomater
50 gram parmesan
1 fedd hvitløk
1/2 dl fløte
Salt
Saft av 1/2 sitron
Litt hakket timian

Start med potetene.
Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
Vask potetene og prikk dem med en gaffel noen ganger.
Ha litt olje i en ildfast form og legg potetene oppi.
Bakes i ovnen på 180 grader i ca en time, alt etter størrelsen.
La de stå 15-20 minutter og avkjøles før du skreller dem.
Mens potetene avkjøles, bak to fedd hvitløk i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

Trykk skrelte poteter og den bakte hvitløken gjennom ei sikt, evt mos det helt med en potetmoser.
Rør inn durumhvete, eggeplommer, parmesan (jeg brukte en kraftig type som har vært lagret i 36 mnd, synes den er veldig god) og timian.
Ikke jobb for mye med deigen, da kan de bli litt kompakte.
Smak til med salt og pepper, husk at parmesan er salt så her er det viktig å smake.
Del i fire emner og rull ut fingertykke pølser.
Kutt så disse i ca to cm lange biter.
Vil du ha det karakteristiske utseendet på dem kan du rulle dem over taggene på en gaffel, men dette er ikke nødvendig for et bra resultat.

Kok opp ei stor gryte lettsaltet vann, ha i maks 20 gnocchi og la de trekke rett under kokepunktet til de flyter opp.
Bruk en hullsleiv og ta dem straks opp og legg dem over på et klede så de får rent litt av seg.
Stek så 15-20 om gangen i litt smør til de er gyldne, bruk ei panne med slipp belegg.
Jeg klarte å ha for mange i gryta første gang, koke dem for hardt, og så steke dem i jernpanne, det ble ikke bra. Se bilde lenger nede.

Når alle er stekt kan tilbehøret lages.
Vask og rens spinaten. Tørk på klede eller ved hjelp av salatslynge.
Rens soppen og skjær i båter.
Del cherrytomater i to og finhakk hvitløk.
Stek soppen til den er gylden. Ha over spinaten og la det surre til den faller sammen.
Tilsett hvitløk, tomater, fløte og parmesan, gi det et lite oppkok og la det putre et par minutter.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Ha over litt frisk timian til slutt.
Bland det sammen med gnocchien og server.
Lykke til!!
img_8531

img_8539

img_8546

Litt for mange, kokt litt for lenge stekt i jernpanne ble ikke bra.img_8553

Slik skal de se ut.
img_8560

img_8586
Flere av mine oppskrifter med potet finner du her.

Andre flotte bidrag i matblogg utfordringen:

  • Mat på bordet: Ovnsbakte poteter med timian
  • Sunnere alternativ: Røsti poteter
  • My Nordic Kitchen: Potato cake with cherry chia jam
  • Bord for to: Tre varianter av potet
  • Hver gang vi spiser: Potetpytt med egg og bacon
  • Mias mat: Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
  • Analiza Gonzales: Raggmunkar, swedish potato pancakes
  • Aichas mat: Middelhavs-inspirert potetstappe
  • Idefull: Små potetkaker-potetcookies
  • Et kjøkken: Rosebørek med potetfyll
  • Siv baker og steiker: Potet- og purresuppe med chorizo og et hint av trøffel
  • Basilico: Ovnsbakte røstipoteter med lammekoteletter og rødvinssaus
  • Entusiastisk mat: Potetgnocchi med salviesmør
Tags: middag. vegetar, oppskriftsutfordring, potet, småretter og tilbehør

4 kommentarer

  • Analiza Gonzales 13. oktober 2016 kl. 22:15 - Svar

    Dette så supergodt ut, får vann i munnen og lurer på om jeg skal lage litt gnocchi:)

    • Elin Rusnes Kvingedal 16. oktober 2016 kl. 14:34 - Svar

      Takk Analiza!! Det var veldig godt 😉

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022