• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfritt sukkerbrød

On 10. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal


Mitt inntrykk er at mange tror glutenfrie kaker ikke smaker like godt som «vanlige» kaker, og at det er vanskelig å få til, det er ikke tillfellet. Sukkerbrød er like enkelt å bake glutenfritt som «vanlig», så blir det luftig og godt.

Det er veldig viktig å tenke hygiene når man baker glutenfritt og jeg anbefaler å lese dette før dere starter. Det skal så lite til, så pass godt på, vask alle redskaper godt og sørg for at alle ingredienser er helt fri for gluten. Jeg bruker samme oppskrift til glutenfritt sukkerbrød som til «vanlig» sukkerbrød.

Det er ikke vanskelig å lage. Det som er viktig er å følge oppskriften nøye og ta seg tid til å vente på at eggene skal piskes, og vende mel forsiktig inn. Jeg har alltid brukt min mors oppskrift, den blir alltid luftig og saftig.

Før du starter, sjekk at du har alle ingrediensene og pass på at eggene er romtemperert. Et annet tips for at ikke sukkerbrødet skal synke sammen på midten er å lukke døren til kjøkkenet når kaken står i ovnen, et hardt dunk i gulvet kan gjøre at kaken synker. I noen tilfeller kan det og være greit å skru av oppvaskmaskinen mens kaken steker, da det ikke skal mye vibrasjon til før den synker. Følger du rådene kan jeg nesten garantere perfekt resultat, og om det ikke går første gang, ikke gi deg. Temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så prøv deg frem.

Til en kake på 25 cm bruker jeg
4 egg (mellomstore, ca 60 gram per stk)
2 dl sukker (ca 160 gram)
1 dl Toro fin kakemix (ca 60 gram)
1 dl potetmel (ca 80 gram)
1 ts bakepulver

Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme. Kle en 25-26 cm form med bakepapir.
Skill eggene, ha hvitene i kjøkkenmaskinen og pisk dem stive (du skal kunne snu bollen over hodet). Tilsett så gradvis sukkeret. Bruk et par minutter på dette. Når du har en luftig, stiv marengs (skal også nå kunne snu bollen over hodet), tilsetter du ei eggeplomme om gangen, bland dem raskt inn og skru av maskinen. Sikt inn mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn. Ha røren over i kakeformen, stek på nederste rille i 35-40 minutter. Ikke lukk opp ovnsdøra før den er ferdig. Du ser om den er ferdig ved at den begynner å slippe kanten av kakeforma. Sjekk for sikkerhets skyld med en kakenål eller grillspyd. Er kakenålen tørr, er kaken ferdig.
Ta kaken ut av ovnen og snu den opp ned på et bakebrett med bakepapir. Avkjøl.

Eggehvitene piskes stive.

Tilsett sukkeret gradvis.

Pisk til du har en luftig og stiv marengs.

Tilsett ei og ei eggeplomme, rør dem raskt inn.

Sikt inn det tørre og vend det forsiktig inn. Ha røren i en bakepapirkledd kakeform og stek på nederste rille i ovnen på 175 grader i 35-40 minutter.
Når kaken er ferdig snus den opp ned og avkjøles helt før den deles.

Vil du ha ei høyere kake lages den med 6 egg, bare øk mel og sukkermengden tilsvarende.

Så til det som er kjekkest. Pynting. Fremgangsmåte til hvordan lage roser finner du her. Fremgangsmåte til å lage vognen kommer. Lykke til.

Tags: Glutenfritt, kaker

12 kommentarer

  • Mona 8. desember 2015 kl. 16:03 - Svar

    En super oppskrift, jeg lagde den uten sukker, men med Tagatesse. Smaker supert, og et luftig og godt sukkerbrød 🙂

    • elin rusnes kvingedal 8. desember 2015 kl. 16:14 - Svar

      Så kjekt å høre Mona 😉

  • Hanne 31. juli 2016 kl. 22:43 - Svar

    Er det mulig å fryse denne bunnen?

    • elin rusnes kvingedal 2. august 2016 kl. 20:57 - Svar

      Hei Hanne. Det er mulig å fryse bunnen ja.

  • Bobbinini 28. april 2017 kl. 17:53 - Svar

    Hva stekes den på? Over/under varme eller varmluft?

    • Elin Rusnes Kvingedal 12. mai 2017 kl. 20:56 - Svar

      Hei. Den skal stekes på 175 grader over- og undervarme 😉 Det står øverst i fremgangsmåten.

  • Monica 7. april 2018 kl. 13:28 - Svar

    Hei. Jeg skal lage sukkerbrød i langpanne-form (stor). Fungerer det med denne, hvis jeg dobler (eventuelt trippel) oppskriften?

    • Elin Rusnes Kvingedal 9. april 2018 kl. 08:27 - Svar

      Hei Monica. Jeg har ikke prøvd å lage denne i langpanne. Regner med at en vanlig langpanne har for korte kanter, men prøv med seks egg til vanlig langpanne og heller lag to stk. Du må kanskje justere steketiden noe.
      Lykke til!!

  • ABO 10. februar 2020 kl. 18:11 - Svar

    Bakte sukkerbrødet og det ble høyt og fint og jeg puttet det i fyseren. Da jegskulle bruke det ble jeg skuffet. Delte kaken i tre og da jeg skulle ta lag for lag var den så porøs at det gikk ikke an og ta i, alt ble bare smuler. Jeg fulgte oppskriftrntil pungt å prkke,vet ikke hva feilen er?
    Hilsen ABO

    • Elin Rusnes Kvingedal 3. mars 2020 kl. 10:32 - Svar

      Hei.
      Så leit at det ikke ble vellykket etter frysing.
      Kan det være at det ble stekt litt for lenge? Jeg har ikke opplevd det du beskriver selv.
      Hvor lang tid gikk det fra det var avkjølt til det ble fryst ned? Kanskje det kan være grunnen.
      Hadde prøvd igjen, kanskje den bør deles i lag før den fryses. Selv fryser jeg sjelden ferdige kakebunner så har ikke mye erfaring med det. Pleier å bake dag en, dele og fylle kakene dag to og pynte samt servere dag tre.

      Håper det blir bedre neste gang. Jeg skal selv prøve å bake og fryse for å se hvordan det går. Oppdaterer her i kommentarfeltet når det er gjort 🙂

      Lykke til med mer baking!!

Legg igjen en kommentar til ABO Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021