• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfrie potetkaker

On 17. mai 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

God morgen. Jeg håper alle får en fantastisk 17.mai feiring. Jeg kommer med et litt forsinket innlegg på glutenfrie potetkaker. De måtte testes for frysing før jeg la ut oppskriften (de er akkurat like gode etter frysing). Jeg regner ikke med noen har tid å lage disse i dag, men om du har en til to timer til overs en dag er det bare å sette i gang.
De er ikke mye vanskeligere å lage enn potetkaker laget med gluten, blir selvsagt mindre elastiske og sprekker litt lettere, men smaken er vel det viktigste?

Dersom du skal bake disse anbefaler jeg at du leser dette angående glutenfri bakst før du starter.

For ca 25 potetkaker brukte jeg:
900 gram kokte poteter (bruk gjerne rester fra gårsdagen)
100 gram potetmel
50 gram Toro fin kakemix +50-100 gram til utbaking
50 gram jyttemel (det orginale)
75 gram H-melk

Potetene skal være helt avkjølt.
Mos potetene med en potetmoser eller trykk dem gjennom en sikt.
Tilsett mel og melk og kna sammen til en deig.
Deigen skal være akkurat så fast at den holder formen når du ruller en pølse.
Er den for løs tilsetter du litt mer mel, er den for fast har du i litt melk.
Rull deigen til ei pølse og del i ca 25 emner. Dekk med plast.
Når jeg kjevler ut emnene bruker jeg to brødposer og har emnet mellom.
Ha først litt mel på emnet og posen, bruk så lite som mulig.
Rul forsiktig ut, jeg ruller de ikke så tynt som jeg gjør med «vanlige» potetkaker, prøv deg frem hvor tynne du klarer å få dem.
Mine potetkaker fikk en diameter på 16-17 cm.
Snu litt på potetkaka underveis mens du kjevler så den ikke setter seg fast.
Stek i tørr stekepanne med slippbelegg over middels varme.
De skal stekes ca 1 1/2 minutt på hver side.
Server enten til tapasbord, smør da på litt snøfrisk og ha på spekeskinke eller røykelaks, de kan serveres som lomper til pølse eller med smør, kanel og sukker som en liten snacks.

Potetkakene skal oppbevares i tett plast i romtemperatur, de kan og fryses, tin dem 1-2 timer på kjøkkenbenken før de spises. Etter frysing er de holdbare minst to dager oppbevart i tett plast i romtemperatur.

Lykke til!!

Tags: 17.mai, foreningsmat, potet, potetkaker, småretter og tilbehør, tapas

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021