• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfri bollekake med eple og vanilje

On 15. september 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Jeg har igjen hatt besøk av min flotte niese Caritha. Da hun har cøliaki setter vi alltd sammen glutenfrie oppskrifter. Av en eller annen grunn blir det alltid bra når vi rotter oss sammen om å ta over kjøkkenet en hel dag.

En ting er sikkert, vi koser oss og legger masse kjærlighet i alt vi lager, og vi ler ustanselig. Denne gang ville vi bake glutenfri bollekake med eple og vanilje. Vil du ha oppskriften? Da er dette din lykkedag, her kommer den.

For en relativt stor bollekake brukte vi:

For 18 boller trenger du:
1 pakke Semper white mix (500 gram)
90 gram jyttemel
5 dl h-melk
1 ss fiberhusk
25 gram gjær (jeg bruker fersk søtgjær, den røde pakken)
1 ts salt
75 gram sukker
50 gram mykt smør
1 egg

Fyll:
200 gram epler
50 gram brunt sukker
1 kanelstang
1 ss sitronsaft
300 gram vaniljekrem, denne lager du best selv –oppskrift her

Varm melken til 30-35 grader og rør inn fiberhusk. La det stå og svelle i 10 minutter.
Ha mel, sukker, salt og gjær i en bakebolle (jeg bruker kjøkkenmaskin).
Ikke la gjæren komme i kontakt med saltet før elting da det kan hemme heveprosessen.
Tilsett egget og melkeblandingen og elt på middels hastighet i 5-10 minutter.
Tilsett smøret i terninger litt om gangen de siste minuttene og la det blandes helt inn.
Deigen skal være litt løs.

La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca 45 minutter).

Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.

Mens deigen hever lages fyllet.
Dersom du gjør som meg og lager vaniljekremen selv, start med det, oppskrift her.
Skjær epler i terninger.
Ha eple, sukker og sitronsaft i ei gryte, kok opp og la småkoke 5 min.
Avkjøl

Når deigen er ferdig hevet, ha 3/4 av deigen i middels stor langpanneform. Ha litt nøytral olje på fingrene og trykk den forsiktig ut i formen.
Jeg brukte en form på 20×30 cm (du kan bruke større da den hever en del).
Ha over epler og vaniljekrem (bruker ikke all vaniljekremen, bare 300 gram), legg over resten av bolledeigen.

La den etterheve til dobbel størrelse (30-45 minutter).
Pensle med sammenvispet egg og strø over perlesukker når de er ferdig hevet.

Sett inn i forvarmet ovn til 225 grader, sett inn bollekaken og sett ned temperaturen til 180 grader. Stekes i ca 60 minutter.

Server resten av vaniljekremen ved siden av bollekaka.

Tags: boller, gjærbakst, Glutenfritt

1 kommentar

  • Caritha 15. september 2018 kl. 21:38 - Svar

    ANBEFALES SUPER god!! Du er best tante Elin! Klem Caritha

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

desember 2019
M T O T F L S
« sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2019