• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Ganache/sjokoladekrem

On 5. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Denne sjokoladekremen kan brukes til å glasere kaker, eller som fyll i både kaker, makroner og konfekt. Den er veldig enkel å lage, trenger kun kremfløte og sjokolade.

Dersom kremen skal brukes til glasering, er den klar til bruk ganske raskt etter den er blandet. Dersom den skal brukes som fyll må den stå over natten, eller minst 5-6 timer i kjøleskap.

For å dekke eller fylle en kake på ca 25 cm trenger du:
1 liten boks kremfløte (3 dl)
400 gram lys, god sjokolade (mengdeforholdene er litt annerledes ved hvit og mørk, jeg brukte Belgisk kuvertyrsjokolade med 33,6% kakaoinnhold)

Hakk opp sjokoladen, ha den i ei bolle. Ha fløten i en kasserolle og varm den til kokepunktet. Hell den varme fløte over sjokoladen, vent et minutt og rør det forsiktig sammen, pass på så du ikke rører for kraftig, det skal ikke komme luftbobler i kremen. Når alt er blandet og den er skinnende blank er den klar til å glasere kaker. Skal du bruke den til fyll, lar du den stå i romtemperatur over natten. Når den har tyknet kan du røre den litt opp, fylle i sprøytepose og ha kremen på cupcakes, i konfekt, som fyll i kaker eller makroner. Lykke til!!


Tags: kakefyll, sjokolade

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021