• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Eltefrie frokoststykker

On 6. august 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Er det noe jeg liker er det å lage eltefrie, langtidshevede brød og rundstykker.

De blir så mye bedre når deigen får tid på seg, litt seigere, sprø utenpå og myke inni. Bruk 2 minutter på å røre sammen deigen kvelden i forveien, og lag rundstykker til en sen frokost eller bunsj dagen etter. Disse blir utrolig luftige og saftige og anbefales virkelig å lage.


For 16-20 frokoststykker brukte jeg:

500 gram hvetemel
150 gram sammalt hvete grov
100 gram sammalt rug grov
50 gram havregryn
4 gram (1/3 pakke) tørrgjær
15-20 gram salt
30 gram lys sirup
650 gram kaldt vann

Bland alt det tørre i ei stor bakebolle og rør raskt inn vann og sirup.
Dekk med plast og la deigen stå 8-10 timer.
Strekk og brett deigen i bakebolla og la den stå ytterligere en time. Se trinn for trinn beskrivelse i bilder lenger nede.
Hvelv så deigen ut på et godt melet bakebord, strekk og brett deigen. Vær forsiktig, vi vil bevare luften i deigen. Del opp i to emner, strekk disse ut og del hvert emne opp i 8-10 biter. Sørg for at det er godt med mel på bakebordet så de ikke henger fast (dersom de skal stekes i ovn kan de legges rett på bakepapirkledd stekebrett). Dekk med et lett fuktet klede og la de heve en time.

Jeg har stekt mine ute i pizzaovn, men det går og fint å steke de i vanlig ovn på 230 grader varmluft.
Dersom du bruker pizzaovn må denne tennes opp så den holder 250-300 grader når frokoststykkene skal stekes. Jeg skriver ikke mer om hvordan steke i pizzaovn, men om du har spørsmål er jeg lettest å nå på snap(kjokkenmagi), insta (kjokkenmagi og kjokkenmagis_bakst) eller facebook.

Stek frokoststykkene 10-15 minutter for pizzaovn og 15-20 minutter for vanlig ovn. De skal få fin gyllen stekeskorpe. Avkjøl på rist og la dem avkjøles minst en time før de skjæres opp.

Nyt en god frokost eller brunsj.
Lykke til!!

Trinn for trinn bilder:

Deigen har hevd over natta
Bretter og strekker deigen, ser du alle de flotte glutentrådene?
Enda en time heving

Hvelv deigen ut på melet bakebord og brett og strekk ytterligere en gang. Husk å være forsiktig  da vi vil bevare luften i deigen.
Deigen er litt klissete, men slik skal den være. Når du bretter og strekker kjenner du at den strammer seg til.

Del opp i to emner og strekk disse ut, del så hvert emne opp i 8-10 stykker
Det er god fyr i pizzaovnen mens stykkene hever

Her stekes de i pizzaovn, men bruk gjerne vanlig ovn ved 230 grader varmluft og stek midt i ovnen
Tags: brød, eltefritt, frokost, frokostbrød, gjærbakst, lunsj, rundstykker

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021