• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Eltefrie frokostbrød med gulrot

On 9. mars 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Eltefritt er utrolig herlig å bake, det krever lite innsats og resulterer i luftige, saftige bakverk om man bare tar tiden til hjelp og behandler deigen med kjærlighet. I disse frokostbrødene har jeg brukt gulrot som gir en ekstra saftighet til det ferdige bakverket. De holder seg godt i tre dager, men egner seg også til å fryses.

 

Les gjennom hele oppskriften før du starter.

Til 18 frokostbrød brukte jeg:
100 gram solsikkekjerner
50 gram sesamfrø
50 gram linfrø
50 gram gresskarkjerner
50 gram havregryn
5 dl kokende vann

600 gram hvetemel
200 gram sammalt spelt
200 gram grov sammalt hvete
100 gram siktet spelt
200 gram revet gulrot
2 ts salt
1 ss sirup
6 dl vann (ca 25-30 grader)
25 gram gjær

Mål først opp frø, kjerner og havregryn og tilsett det kokende vannet. Dekk til og la det stå i minimum 2 timer, til vannet er trukket inn.

Når frøblandingen har stått i minimum to timer, ha mel, salt, sirup, gulrot og frøblandingen i en bakebolle. Rør ut gjæren i vannet og ha dette over i bakebolla. Rør raskt sammen til en litt løs deig.

Nå skal den heve under lokk/plast et par timer, men etter 40-45 minutter skal den strekkes og brettes i bollen. Fukt hendene og dra/strekk fra kanten og brett inn mot midten, gå rundt hele deigen, gjerne to ganger. Se bildene nedenfor. Pass på å ikke klemme hardt, luften i deigen skal bevares. La deigen heve videre 40-45 minutter til og brett igjen. Du kjenner at deigen strammer seg til og blir mer elastisk. Så skal den heve ytterligere 40-45 minutter.

Når deigen har hevet i ca to timer til sammen hvelves den ut på melet bakebord. Vær forsiktig så du ikke slår ut luften i deigen.  Strekk den ut til en firkant og strekk og brett en siste gang, stekk den så ut til et rektangel og rull forsiktig sammen til ei pølse. Del i to på langs og del videre hver pølse i ni emner. Legg emnene på bakepapirkledd stekebrett (man trenger to brett), og la de heve ytterligere en time (til ca dobbel størrelse). Fukt så rundstykkene med litt vann og strø over en blanding av gresskarkjerner, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner og havregryn.

Rundstykkene stekes på nederste rille 220 grader over- og undervarme i ca 30-40 minutter. Bank på rundstykkene for å sjekke om de er ferdige, om du hører en hul lyd er de klar.

Avkjøl på rist, server og nyt.

Lykke til!!

Tags: brød, eltefritt, frokost, frokostbrød, gjærbakst, lunsj, top

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021