Glutenfritt,  Oppskrifter

Chouquettes med sjokolade- vaniljekrem

IMG_2756
Chouquettes, eller små vannbakkels smaker himmelsk som en liten dessert etter middag.
De kan fylles med hva du måtte ønske, denne gang falt mitt valg på sjokolade- vaniljekrem.
Alt er glutenfritt 😉

Det er ikke vanskelig å lage vannbakkels, men man må følge oppskriften og røre lenge nok.

Det er mange som sliter med å få vannbakkelsen til å holde formen når den er stekt, de puffer sammen. Dette skyldes som regel at de er for lite stekt, eller at ovnsdøra har vært åpnet før de er ferdige. Regel nummer en når det kommer til vannbakkels er å ikke åpne ovnsdøren før de er ferdigstekt. Det er også viktig å følge oppskriften nøye og røre lenge nok.

Jeg bruker Pascal sin oppskrift på vannbakkels, til de glutenfrie bytter jeg kun ut hvetemel med Toro fin kakemix i samme mengde.

Før du baker glutenfritt anbefaler jeg at du leser dette: hvordan bake glutenfritt. Der står det litt om hygiene og glutenfri bakst, det er så lite som skal til før en med cøliaki blir syk.

Så kommer oppskriften, les gjennom hele oppskriften før du starter.

Sjokolade- vaniljekrem (start med å lage denne):
Lag vaniljekrem, øk oppskriften så du lager vaniljekrem av 6 eggeplommer, oppskrift her.
Smelt 200 gram sjokolade forsiktig over vannbad. Her brukte jeg lys, men synes det smaker enda bedre med mørk sjokolade, bruk den typen du liker best. Når sjokoladen er smeltet, ha et par ss vanijekrem over i sjokoladen, rør det godt sammen, ha så sjokolade/vaniljeblandingen i resten av vaniljekremen, bland godt sammen, sett i kjøleskap til vannbakkelsene er ferdige.

For 60 små eller 25 store trenger du:
125 gram h-melk
125 gram vann
5 gram salt
5 gram sukker
90 gram usaltet smør
100 gram Toro fin kakemix
3 store egg

Sett ovnen på 200 grader over og undervarme.
Kok opp vann, melk, smør, sukker og salt.
Ta gryta til side og tilsett mel, rør godt.
Sett gryta tilbake på platen og sett varme på fullt. Rør kraftig i minst ett minutt.
Deigen vil nok sette seg litt fast i bunn av gryta, det er vanlig.

Ha så deigen i kjøkkenmaskin, bruk eltekrok eller K-visp.
Kjør deigen i maskinen minst ett minutt, tilsett så ett egg om gangen, det vil se ut som den holder på å skille seg, men går raskt sammen.
Mengden egg er selvsagt veiledende, det hele kommer an på størrelsen på eggene.
Hold igjen litt av det siste egget for å justere konsistensen på røra, kanskje du trenger mindre, eller kanskje du trenger mer enn tre egg.
Røren skal være løs, men ikke flytende, se bilde lenger nede.
Når eggene er godt blandet inn og røren er blank og smidig er den ferdig.

Ha røren i en sprøytepose og lag topper på bakepapirkledd stekeplate.
Når jeg lager dessert vannbakkels lager jeg dem så små at jeg får ca 60 stk av denne røren.
I følge oppskriften skal man strø over litt perlesukker før de stekes, jeg valgte å heller drysse litt melis over ved servering.

Sett et brett om gangen inn i ovnen og stek i 15-20 minutter på 200 grader.
De skal være ganske gyldne på toppen når de er ferdige.
Ikke fall for fristelsen å åpne ovnsdøra før det har gått minst 15 minutter, da kan de falle sammen.

Avkjøl vannbakkelsene på rist. Fyll kremen i en sprøytepose og fyll vannbakkelsene. Sikt over litt melis og server. Kos deg! Lykke til!!
IMG_2736

Etter et minutts røring på den varme plata ser deigen slik ut.
IMG_2738

Her ser det ut som om deigen skiller seg når egg er tilsatt.
IMG_2739

Deigen går raskt sammen igjen.
IMG_2740

Tre store egg er tilsatt, røren er nå blank og smidig, og den har riktig konsistens.
IMG_2743

Sprøyt topper på bakepapir.
IMG_2748

Gyldne og ferdig stekt.
IMG_2752

Fyll sjokolade- vaniljekremen i en sprøytepose og fyll vannbakkelsene.
IMG_2753 IMG_2754

Sikt over litt melis, kos deg!!IMG_2756

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *