• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Blomkålsuppe med salvie og hvitløk

On 23. mai 2020 by Elin Rusnes Kvingedal

Suppe er så godt, kan lett varieres med mange gode smaker. Selv har jeg syntes at blomkålsuppe er kjedelig, men ikke nå lenger. Få inn masse smak og kutt ut meljevning så kan det bli fantastisk.

Dersom du ikke har salvie, bruk gjerne estragon eller andre urter. Det meste går til blomkål. Timian, oregano, bruk det du liker og varier.
Til denne suppa serverte jeg chorizo, men du kan gjerne lage kjøttboller som smakes til med de samme urtene du bruker i suppa. Eller spise den vegetarisk med litt ristede nøtter og kikerter. Det er bare fantasien som setter grenser. Denne suppa er i tillegg glutenfri.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:

  • 2 mellomstore blomkål (ca 1 kg)
  • 1 gul løk
  • 7 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
  • En neve salvie (ca 20 blader)
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Chorizo, bacon, kjøttboller eller kikerter som tilbehør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Rens og vask blomkålene. Jeg bruker stilken i suppa.
Legg til side ca 1/3 av blomkålet, i fine, små buketter.
Grovhakk løk, ha i ei gryte og stek den i litt olje til den er blank, ha over hvitløk og mesteparten av salvien, la det få et minutt sammen før 2/3 av blomkålen has over. Nå har du over hvitvinseddik, la den koke inn.
Fyll på med kraft og kok opp. La det koke til blomkålen er helt mør, ca 10 minutter, alt etter hvor store blomkålbitene er.
Mos det hele i en blender som tåler varme ting eller med stavmixer.
Dette tar noen minutter, suppa skal bli helt glatt.

Smak til med salt og pepper, hold suppa varm. Om du ønsker kan du tilsette en skvett fløte.

De små blomkålbukettene du tok vare på skal nå få en runde i stekepanna. Stek dem gylne, men de bør fremdeles ha litt tyggemotstand. Ha over litt salvie og smak til med salt. Stek så chorizo, evt kikerter eller det du har valgt som proteinkilde.

Server med et dryss salvie og varmt brød med godt smør, gjerne litt gode krutonger for crunsj. Her har jeg laget salviesmør. Nyt!

Lykke til!!

Tags: Glutenfritt, middag, middag på 30 minutter, middag. vegetar, sunt og raskt, suppe, vegansk, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022