• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Blåbærsyltetøy

On 9. august 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Det bugner av blåbær i skogen, og jeg anbefaler alle å ta ei bøtte med seg og gå ut å plukke. Det er rekreasjon for kropp og sjel å komme seg ut på tur, bare husk å ha med drikke og gjerne en liten matbit. Jeg brukte veldig lite sukker i dette syltetøyet, så det er faktisk litt sunt og.

For 6-8 små glass syltetøy brukte jeg:
1 kg blåbær
100 gram sukker
Cest og saft fra 1/2 sitron (valgfritt)
1 vaniljestang (valgfritt)
Evt 2-3 ss certo fruktpektin

Ha blåbær, sitronsaft og cest i ei gryte og la det få et oppkok, kok i ca 2 minutter.
Tilsett sukker, frøene fra en vaniljestang -sammen med selve vaniljestangen og la småkoke 4-5 minutter, til sukkeret har løst seg opp. Rør om et par ganger.
På grunn av lite sukker blir dette syltetæyet veldig tynt. Vil du ha tykkere konsistens tilsetter du 2-3 ss certo fruktpektin etter anvisning på pakken.
Skum av syltetøyet og fyll på rene, steriliserte, varme glass mens syltetøyet ennå er varmt.
Sett på lokk og snu glassene umiddelbart på hodet, la dem stå opp ned til de er avkjølt.
Nå er de forseglet og holder lenge. Etter åpning har de begrenset holdbarhet, en ukes tid, det er derfor jeg bruker små glass.
Dersom det har stått litt lenge, bruk sansene, se, lukt og smak på syltetøyet. Ser det fint ut, smaker det godt og lukter det friskt er det også trygt å spise.

Server gjerne på små amerikanske pannekaker som jeg har gjort her.
Lykke til!!


Tips: Når jeg steriliserer glassene koker jeg enten opp vann og har glassene oppi, lar de ligge i det kokende vannet et kvarter. Eller så har jeg de i kald ovn og setter ovnen på 150 grader. Når de har stått inne på 150 grader i 30 minutter er de klare. Pass på at det ikke har deler som ikke tåler ovn.

Tags: bær, blåbær, frokost, syltetøy

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021