• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Trinn for trinn

Advendtskalender -Luke 3/Cakepops og stjernekaker

On 3. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_1421I dagens «luke» av advendtskalenderen viser jeg hvordan man med enkle grep kan lage flotte kaker av brownie. Gøy å servere litt julete brownie og cakepops som et alternativ til alle tradisjonelle julekaker.

Lag brownie, bruk gjerne en av oppskriftene her på bloggen. Selv brukte jeg oppskriften fra brownie mixen jeg har laget.

Bruk en utstikker til å trykke ut stjerner av brownien, bruk så samme utstikker til marsipan eller fondant. Smelt litt hvit sjokolade forsiktig i microen, rør inn litt gull pulverfarge, jeg tilsatte også litt perlemor pulverfarge. Ha sjokoladen i en sprøytepose og sprøyt litt sjokolade på stjernene, legg over marsipan/fondant. Lag så møster på stjernene og pynt gjerne med sukkerperler. Enkelt, raskt og flott.
IMG_1453 IMG_1338 IMG_1347 IMG_1369
IMG_1366 IMG_1371 IMG_1373 IMG_1375

Cacepops er litt mer avansert, men har man laget det en gang vil man nesten garantert prøve igjen.

For å lage cakepops brukte jeg den kaken som var igjen etter at jeg hadde stukket ut stjerner.
Har du andre kakerester kan disse brukes.
Kna det godt sammen og tilsett litt smeltet sjokolade. Jeg hadde også litt trøffelkrem liggende, tilsatte litt av den. Man skal kunne trille fine kuler som holder fasongen.

Nå skal kulene trilles, perfeksjonist som jeg er målte jeg opp 15 gram per kule, når alle er trillet ut settes de i kjøleskapet for å sette seg 1/2 time.
Smelt så litt hvit sjokolade, jeg smeltet 30 gram forsiktig i microen. Dypp en lollypopstick i den smeltede sjokoladen, sett den så forsiktig inn i en av browniekulene, ikke stikk den helt gjennom. Når du er ferdig med alle settes de tilbake i kjøleskapet ytterligere 1/2 time.

Temperer så hvit sjokolade, dette har jeg skrevet om her.
Dypp cakepopsene i sjokoladen, ta dem rett opp og la dem dryppe litt av Sett dem til tørk, jeg bruker en cakedrum av isopor som jeg kler med aluminiumsfolie og stikker cakepopsene oppi. La dem tørke litt før de rulles i glitter. Jeg rullet halvparten i glitter. På resten brukte jeg lik «gull sjokolade» som på stjernene, og lagde mønster.
Lag så et lite oppheng til julekulene av marsipan/fondant og fest dette med litt smeltet sjokolade.
IMG_1348 IMG_1352 IMG_1353 IMG_1360
IMG_1362 IMG_1366 IMG_1367 IMG_1421

Når alt er helt tørket kan det sprayes over med perlemorspray for en siste finish. Jeg tok noen cakepops av pinnen og noen satte jeg oppi en liten krukke fylt med sukkerperler.

Lykke til!IMG_1423

Tags: adventskalender, brownie, cakepops, jul, kake, trinn for trinn

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021